Регионални новини: София | Пловдив | Варна | Бургас | Русе | Благоевград
22 Юни 2018г. в 13:27 | Източник: Cross.bg
Оценка: 0/5 (0) |0
Близо 15 часа вече Кипър се бори с огромен пожар
/КРОСС/ Близо 15 часа вече Кипър се бори с огромен пожар в северозападната част на острова. Късно през нощта страната поиска помощ от съседния Израел. 
След много тежка нощ тази сутрин мощни сили на пожарната, полицията, гражданска отбрана и Националната гвардия продължават битката за окончателното овладяване на пожара, след като малко след полунощ те успяха да го поставят под контрол.
Над 250 души, 50 противопожарни коли и 4 хеликоптера са участвали в потушаването на огъня, който избухна снощи към 19 ч. в северозападната част на острова. Той се разпространи бързо на три фронта, подпомаган от силните ветрове, а гористата и труднодостъпна местност допълнително затруднява гасенето му. Вече са изгорени 30 хектара гъста борова гора.
В режим на готовност бяха поставени противопожарните сили и в окупираните територии, тъй като огънят се движеше и към тях, но бе спрян преди буферната зона.
Към полунощ Кипър официално поиска помощ от Израел за справяне с пожара. Съседната страна беше готова да изпрати 3 самолета за разпръскване на вода, но при променената ситуация тази сутрин се смята, че това няма да е необходимо. Гърция също предложи помощ.
Рано тази сутрин полицията арестува 35-годишен местен жител по подозрение за участие в причиняването на пожара. Днес той ще бъде изправен пред съда.
Към пълния текст на новината тук
Оценете новината: 0/5
Коментари
Няма добавени коментари - бъдете първи!
Оставете коментар
Ако имате регистрация, моля влезте
въведете потребителско име:
въведете email:
въведете парола: въведете коментар: въведете показания код:
забравена парола?