Регионални новини: София | Пловдив | Варна | Бургас | Русе | Благоевград
07 Декември 2017г. в 20:41 | Източник: Cross.bg
Оценка: 0/5 (0) |0
В Германия се надигат гласове за самостоятелна политика, без да се съобразяват със САЩ
AКРОСС/ В Германия предложиха да се започне водене на самостоятелна политика, която да не се съобразява със САЩ.
Европа трябва все по-уверено да отстоява своите собствени интереси вместо да се нагажда по линията водена от Вашингтон. Такава е основната теза в предварителния вариант на речта на германският външен министър Зигмунд Габриел, която е подготвена за Берлинския форум по външна политика - пише вестник Süddeutsche Zeitung.
По думите на Габриел, по време на управлението на Тръмп САЩ "слабо"изпълняват ролята си на световно значима политическа сила.
"Не можем да си позволим да сме в режим на постоянно очакване на решенията, които идват от САЩ и да реагираме на тях. Длъжни сме сами да оформяме своята позиция и когато това е необходимо да казваме на нашите партньори, къде се намира границата нашата солидарност", - пише в текста.
"Безусловният начин по който приемаме и запазваме ролята на САЩ, въпреки случващите се разногласия, започва да се руши" - се отбелязва в изявлението на министъра.
Освен това, Габриел настоява, че и САЩ вече започва по различен начин да възприема Германия, а по-точно, като "един от многото партньори": "Това също така означава, че нас неизбежно ни възприемат, като конкуренти".
Освен това Габриел призовава занапред Германия все по-уверено да представя своите собствени интереси
Към пълния текст на новината тук
Оценете новината: 0/5
Коментари
Няма добавени коментари - бъдете първи!
Оставете коментар
Ако имате регистрация, моля влезте
въведете потребителско име:
въведете email:
въведете парола: въведете коментар: въведете показания код:
забравена парола?