Регионални новини: София | Пловдив | Варна | Бургас | Русе | Благоевград
26 Март в 15:27 | Източник: Cross.bg
Оценка: 0/5 (0) |0
Германия увеличи тестванията си за коронавируса до 500 000 проби седмично
AКРОСС/ Германия увеличи тестванията за коронавирус на 500 000 седмично, заяви вирусолог и добави, че ранното откриване е от ключово значение за поддържането на смъртността на страната сравнително ниска.
"Причината, поради която Германия има толкова малко смъртни случаи в сравнение с броя на заразените хора, може да се обясни с факта, че провеждаме изключително голям брой лабораторни диагностични тестове", казва Кристиан Дростен, който ръководи Института по вирусология в берлинската университетска болница Charite."Прогнозите от последните дни показват, че ние провеждаме половин милион тестове седмично", добави той.Дростен също изтъкна гъстата мрежа от лаборатории в Германия, която е фактор, допринасящ за ранното откриване.
Междувременно здравеното министерство заяви, че ще отдели 150 милиона евро за подобряване на комуникацията между болниците и лабораториите относно здравните данни за пациентите с коронавирус, надявайки се, че обменът на информация може да допринесе за създаването на ваксина.
Официалните данни, събрани от агенцията за борба с болестта Институт Роберт Кох показват, че 36 508 души са били заразени в Германия, включително 198, които са починали от болестта.
С 0,54% смъртността на Германия е далеч по-ниска от 7,3% в Испания, където са регистрирани 4089 смъртни случая при 56 188 потвърдени случая.
Франция също е регистрирала 1331 смъртни случая от 25 233 потвърдени инфекции, което е смъртност от 5,2%
Към пълния текст на новината тук
Оценете новината: 0/5
Коментари
Няма добавени коментари - бъдете първи!
Оставете коментар
Ако имате регистрация, моля влезте
въведете потребителско име:
въведете email:
въведете парола: въведете коментар: въведете показания код:
забравена парола?