Регионални новини: София | Пловдив | Варна | Бургас | Русе | Благоевград
24 Март в 12:27 | Източник: Cross.bg
Оценка: 0/5 (0) |0
Лондонски вестници за вируса: Великобритания върви по пътя на Италия
AКРОСС/ Пандемията от новия коронавирус, жертвите до момента и мерките, предприемани от отделните държави продължават да са водеща тема за западни издания.Лондонският в. "Дейли телеграф"отсича в заглавие: "Краят на свободата. Наредена е най-голямата изолация на обществото в британската история".
Друго британско издание - "Индипендънт", отбелязва в редакционна статия, че реакцията на премиера Борис Джонсън на коронавируса е била прекалено слаба и прекалено закъсняла.
Изданието пише, че по общо мнение Великобритания вече се катери по стръмната крива към кулминацията на заразата и мнозина смятат, че следва същата траектория като Италия. С други думи, мъчителните сцени, които виждаме в италианските болници, може скоро да се повторят в Обединеното кралство. Това е ужасяваща перспектива, от която премиерът Джонсън трябва да се страхува.
Едва ли здравната система ще може да осигури навреме всички необходими ресурси, особено респиратори. В този момент теоретичните въпроси за британския отговор на пандемията ще станат остри и неотложни. Това ще е момент на политическа равносметка, посочва "Индипендънт".
Лондонският в. "Гардиън"подчертава, че коронавирусът е бедствие за затворите в Обединеното кралство, а освобождаването на "безобидните"затворници ще спаси живота на мнозина, смята вестникът. Това беше направено в Иран, защо да не го направим и ние, пита авторът на "Гардиън"
Към пълния текст на новината тук
Оценете новината: 0/5
Коментари
Няма добавени коментари - бъдете първи!
Оставете коментар
Ако имате регистрация, моля влезте
въведете потребителско име:
въведете email:
въведете парола: въведете коментар: въведете показания код:
забравена парола?