Регионални новини: София | Пловдив | Варна | Бургас | Русе | Благоевград
09 Ноември 2018г. в 11:27 | Източник: Cross.bg
Оценка: 0/5 (0) |0
Мнозинството британци отхвърлят 'Брекзит'
AКРОСС/ Оставането на Обединеното кралство в ЕС  би спечелило значително мнозинство, ако референдумът за ЕС на Острова се проведе отново. Това показва ново проучване на Ченъл 4 и организацията "Сървейшън". Допитването бе извършено сред 20 000 души, което го прави най-голямата социологическа анкета по въпроса за "Брекзит".  Около 54% от допитаните заявиха, че биха отговорили страната им да остане в ЕС, ако референдумът от 2016-та се проведеше днес.
Анализ показва, чe 105 района, които на референдума през 2016-та гласуваха за излизането от ЕС, сега биха гласували за оставането. Интересното е, че  подкрепата за излизане от ЕС сега е спаднала най-много в онези райони, където тя е била най-висока на референдума.   
По-голямата част от хората заявиха също така, че са отворени за идеята за втори референдум, ако Великобритания и ЕС се договорят за условията на "Брекзит"в зависимост от избора, който ще се предложи за гласуване.
Повечето хора смятат още, че за британската икономика и здравна система "Брекзит"е повече лошо, отколкото нещо добро.
Освен това около 40 процента смятат, че напускането ще се отрази положително върху нивата на миграция във Великобритания, а на обратното мнение са 21 процента.
Тази седмица Би Би Си съобщи, че Камарата на общините ще гласува за "Брекзит"на 27 ноември
Към пълния текст на новината тук
Оценете новината: 0/5
Коментари
Няма добавени коментари - бъдете първи!
Оставете коментар
Ако имате регистрация, моля влезте
въведете потребителско име:
въведете email:
въведете парола: въведете коментар: въведете показания код:
забравена парола?