Регионални новини: София | Пловдив | Варна | Бургас | Русе | Благоевград
09 Ноември 2018г. в 12:27 | Източник: Cross.bg
Оценка: 0/5 (0) |0
'Репортери без граници': Всяка медия в България, критикуваща правителството, е подложена на атаки
AКРОСС/ “Всяка опозиционна медия, дръзнала да критикува правителството в България или проправителствени олигарси, е подложена на атаки."Това заявява Полин Аде-Мевел от отдела за Европейския съюз и Балканите на "Репортери без граници" (RSF) . Изводът, който тя прави е част от разпространеният на 8 ноември остър протест на международната организация по повод атаките от последния месец срещу издателя на на“Икономедия” Иво Прокопиев.
Под заглавие "България отново преследва независима медийна група"от RSF в самото начало призовават българските власти да прекратят тормоза срещу него."Понякога олигарсите използват таблоиди, новинарски сайтове и телевизионни канали, за да очернят опозиционните медии. Понякога властите прибягват до юридически тормоз, за да заглушат гласовете на независимите медии. Незабавно трябва да се прекратят постоянният контрол, атаки и конфискации, целящи да попречат на тези медии да работят", призовава още Аде Мевел.
Организацията пък призовава ЕК чрез мониторинговия механизъм за страната ни, който продължава вече 11-та година, да проучи действията на българското правораздаване срещу независими медии. Новият доклад за Механизма за сътрудничество и проверка трябва да бъде публикуван на 13 ноември.“Репортери без граници” припомня по този повод, че когато България е станала член на Европейския съюз през 2007 г
Към пълния текст на новината тук
Оценете новината: 0/5
Коментари
Няма добавени коментари - бъдете първи!
Оставете коментар
Ако имате регистрация, моля влезте
въведете потребителско име:
въведете email:
въведете парола: въведете коментар: въведете показания код:
забравена парола?