Регионални новини: София | Пловдив | Варна | Бургас | Русе | Благоевград
23 Март в 14:54 | Източник: Cross.bg
Оценка: 0/5 (0) |0
 15-те точки на Северна Македония: Как държавата извади 200 млн. евро за бизнеса и работниците
AКРОСС/ Коронавирусът поставя на изпитание икономиката на всяка засегната държава. Нарушената бизнес среда може да доведе до трайна загуба на пазарни дялове и дългосрочна загуба на растеж. Затова Европейската комисия разреши прилагането на извънредни държавни помощи при изработването на мерки за подкрепа на икономиката.В България Народното събрание прие закон за извънредното положение. От гледна точка на бизнеса той не предлага достатъчно инструменти, които да защитят средните и малки компании. Сега законът получава втори шанс. След президентското вето в неделя, днес той отново ще бъде внесен за гласуване в парламента.
Заплахата за икономическа криза става глобална и другите държави в Европа вече взеха решения. Как се справят в чужбина? Вече описахме въвеждането на "Щит за икономическа стабилност"в Турция - план от 21 точки е да подпомогне средния и дребен бизнес, износа, работещи и пенсионери в условията на пандемия от коронавирус. С пакета от над $15 млрд. (100 млрд. лири) президентът Реджеп Тайип Ердоган въвежда извънредни мерки, като отлагане на плащанията на ДДС, социални осигуровки и кредити на фирми. Подкрепени са и възрастните - с вдигане на пенсията, раздаване на безплатни защитни средства и грижа по домовете за самотноживеещите.
Драстични мерки в защита на бизнеса предприе и Унгария. 13-ата най-посещавана туристическа дестинация в света задейства кризисен план с мотото "месото е опряно до кокала"
Към пълния текст на новината тук
Оценете новината: 0/5
Коментари
Няма добавени коментари - бъдете първи!
Оставете коментар
Ако имате регистрация, моля влезте
въведете потребителско име:
въведете email:
въведете парола: въведете коментар: въведете показания код:
забравена парола?