Регионални новини: София | Пловдив | Варна | Бургас | Русе | Благоевград
21 Януари 2018г. в 12:06 | Източник: Cross.bg
Оценка: 0/5 (0) |0
Турската армия навлезе в Сирия
/КРОСС/ Днес в 11.05 часа турската армия турската армия навлезе в Сирия от района на Гюлбаба в провинция Килис и с това стартира сухопътната операция на сирийска територия, предаде информационната агенция „Догу хабер ажансъ" (ДХА).
Новината оповести лично премиерът Бинали Йълдъръм по време на среща с журналисти в Истанбул. Той уточни, че „това решение не е било взето лесно".
Танковете на въоръжените сили на Турция подкрепят настъплението към формированията на опозиционната „Сирийска свободна армия"в района на Африн. Според официално заявление на турската армия въоръжените сили на страната до момента са поразили 153 цели на кюрдските въоръжени части по време на операция „Маслинова клонка". Целите са укрития, заслони и складове за муниции, използвани от кюрдските въоръжени части. Турската армия съобщава, че артилерийският обстрел продължава.
В събота, 20 януари, генералният щаб на турската армия обяви началото на операция „Маслинова клонка"срещу кюрдските сили в района на Африн, обитаван от близо 1,5 млн. сирийски кюрди. Анкара смята „Отрядите за народна самоотбрана"са сирийско разклонение на ПКК, призната в Турция за терористична организация.
Още преди началото на сухопътната операция Турция нанесе въздушни удари срещу сирийските кюрди. В отговор пък тази нощ от сирийска територия бяха изстреляни четири ракети към турския град Килис.
 
Към пълния текст на новината тук
Оценете новината: 0/5
Коментари
Няма добавени коментари - бъдете първи!
Оставете коментар
Ако имате регистрация, моля влезте
въведете потребителско име:
въведете email:
въведете парола: въведете коментар: въведете показания код:
забравена парола?