Регионални новини: София | Пловдив | Варна | Бургас | Русе | Благоевград
24 Март в 08:54 | Източник: Cross.bg
Оценка: 0/5 (0) |0
И Великобритания се предаде - въвежда карантина
AКРОСС/ Премиерът на Великобритания Борис Джонсън най-сетне капитулира пред коронавируса. В изявление пред нацията тази вечер Джонсън обяви, че разпорежда на населението да остане у дома. Излизане ще е разрешено само "по много ограничени причини" - пазаруване на стоки от първа необходимост, възможно най-рядко; един вид спортуване на ден - например бягане, разходка, каране на колело, сам или с членове на семейството; медицински причини или необходимост да се помогне на човек в нужда; пътуване от и до работа, но само ако е абсолютно неотложно и не може да се свърши от дома.
"Това е всичко. Това са единствените причини, които оправдават излизане от дома. Не трябва да се виждате с приятелите си. Ако те настояват да се видите, трябва да кажете Не. Не трябва да се виждате с близки, които не живеят с вас. Не трябва да излизате да пазарувате, освен за основни продукти като храна и лекарства - но го правете възможно най-рядко. И където можете, използвайте доставки", призова Джонсън, който доскоро държеше на "стадния имунитет"и отказваше да налага каквито и да е ограничения.
На обществени места се забранява събирането на повече от двама човека, затварят се всички магазини, които не продават стоки от първа необходимост (включително тези за дрехи, електроника), библиотеки, детски площадки, спортни площадки на открито, църкви и други религиозни обекти
Към пълния текст на новината тук
Оценете новината: 0/5
Коментари
Няма добавени коментари - бъдете първи!
Оставете коментар
Ако имате регистрация, моля влезте
въведете потребителско име:
въведете email:
въведете парола: въведете коментар: въведете показания код:
забравена парола?