Регионални новини: София | Пловдив | Варна | Бургас | Русе | Благоевград
14 Септември 2017г. в 08:47 | Източник: Cross.bg
Оценка: 0/5 (0) |0
4000 жилищни сгради в Хавана са пострадали от Ирма
AКРОСС/ Над 4000 жилищни сгради са пострадали в кубинската столица Хавана в резултат на урагана Ирма, връхлетял острова през уикенда, съобщи кубинският вестник "Гранма", цитиран от ТАСС.
Според оповестените предварителни данни, 157 жилищни сгради са напълно разрушени, а 986 - частично. При останалите напълно или частично са разрушени покривите.
Най-силно от урагана са пострадали столичните райони Ведадо, Централна Хавана, Стара Хавана и Мирамар. В Стара и Централна Хавана има голямо количество паянтови сгради и много от тях не са устояли на напора на стихията.
В събота крайбрежните райони на Хавана бяха залети от вълни с височина до 11 метра. Водата проникна на 500 м навътре в града. Залети бяха прочутият крайбрежен булевард "Малекон"и много улици недалече от брега. Пострадаха строящото се посолство на САЩ на "Малекон"и една от главните хавански болници "Ерманос Амейхерас".
В някои райони на Хавана все още няма ток и вода. Повалени от урагана дървета прекъснаха електропроводите на много места. Сериозни щети понесоха и някои топлоелектроцентрали.
Хората получават питейна вода от автоцистерни водоноски. От наводнените домове по улиците са изнесени мебели, матраци и битова техника за изсушаване. На някои кръстовища в кубинската столица не работят светофарите и движението се регулира ръчно от полицаи. В ликвидирането на последствията участват не само работници от комуналните служби, но и бригади от военнослужещи и резервисти
Към пълния текст на новината тук
Оценете новината: 0/5
Коментари
Няма добавени коментари - бъдете първи!
Оставете коментар
Ако имате регистрация, моля влезте
въведете потребителско име:
въведете email:
въведете парола: въведете коментар: въведете показания код:
забравена парола?